Cerita Kuih Tradisional Orang Melayu Belum Berakhir / Wajib Klik

Cerita Kuih Tradisional Orang Melayu Belum Berakhir / Wajib Klik

Cerita Kuih Tradisional Orang Melayu Belum Berakhir malah naik harga lah pula...
Assalamualaikum semuanya, petang ini banyak kali Etuza buat Blog Walking tetapi sedih line tak lancar. Daripada menunggu Etuza buat satu entri dapat juga updated blog Etuza ini. 

Etuza sebenarnya juga baru balik dari rumah mak di kamerai Lantas Etuza ternampak banyak nya kuih tradisional di jual di gerai mak. Etuza di fahamkan oleh adik Rozie ( pembantu jaga gerai mak) semua kuih tradisional itu dari Kak Ila katanya. Rupanya dari adik Etuza adik Ila ( Kamilah ) namanya, suami orang di Kg. Tudan Baru. Memang adik Ila suka berniaga suka jual-jualan sebagai satu jalan tambah duit saku katanya.Kebanyakan adik Ila jual ialah kuih muih tradisional Orang Melayu yang dibungkus dengan plastik kedap udara. 

Naik Harga Jualan Kuih Muih Tradisional Di Keningau.

Etuza tengok ada kuih lidah, kuih rempeyek, kuih siput, kuih popiah, kuih batang buruk, kuih gulung di lipat kecil-kecil bersalut gula halus, keropok dan kerepek pisang. Etuza tanya lah adik Rozie berapa harga, dulu adik Ila jual RM 1.50 atau paling less dia jual RM1.20 sen sebungkus. Alamak dah naik rupanya adik Ila jual RM 1.70 sen. Apapun logik juga adik Ila naik kan harganya. Tapi dengan abang kemungkinan jika beli banyak ada kurang atau less agaknya.

Kepada adik Ila yang punyai ramai anak serta suami dia Rajali Rahman, Etuza doakan semoga dimurahkan rezeki dan diberi oleh Allah semangat yang kuat agat tidak berputus asa dalam berniaga secara sambilan. 

Wow!!! Kuih Tradisional Hadiah Tambahan Kepada Komentar Unggul Oktober 2015.

Pertahankan kedudukan dan rebut peluang. Untuk pengetahuan semua adik Ila ini ada anak angkat suku bangsa Orang Melayu. Pastikan anda merebut peluang supaya dapat hadiah kuih tradisional Orang Melayu dari Sabah.

Lihat gambar2 adik ila bersama aunty Juliana
Wanita tersenyum itu adik Etuza Kamilah namanya
kami ringkaskan panggil di Ila sahaja..
Adil Illa belajar menjual kuih muih tradisional...
buahan jeruk dan minuman...duduk bersama ila
aunty Juliana di Kg. tudan Baru Keningau.
Adik Ila menjual di setiap kali ada majlis di Kompleks
Sukan Keningau. Katanya baru belajar...anak-anak pun
katanya semakin membesar..perlu ada duit tambahan katanya.
Banyak juga ya jualan adik Ila..yang bersongkok tu
 anak lelaki Ila..Etuza doakan semoga
 adik Illa dimurahkan rezeki...

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

17 ulasan

alhamdulillah..mencari rezeki yg berkat utk menampung keperluan keluarga

semoga adik cikgu etuza tambah sukses dlm bisnisnya...

Alhamdulillah ..semoga murah rezeki utk adik cikgu..berniaga ni seronok kan kalau dapat hasil yg kita usaha sendiri..

Naik harga yer tapi masih murah juga Cikgu ^-^

betul dengan syarat tidak putus asa

Amin moga dikabulakna oleh Allah

Betul, cuma kena tabah dan tidak putus asa Lya..tu yang jena pegang tu

Boleh lah RM1.70 sen..awal tahun 2015 masih 1.20 sen dia jual..

Boleh lah RM1.70 sen..awal tahun 2015 masih 1.20 sen dia jual..

Alhamdulillah..rajin dia mencari rezeki untuk keluarga kan...:)

assalamualaikum etuza...alhamdullilah rajin nyer...:)

kuih lidah? erk! mcm mana tu..kalau nk tahu mesti ke sabah lah yek..murahnya...x sampai RM2 sebungkus!

Alhamdullilah..semoga dimurahkan rezeki..bagus berniaga ni

alhamdulilah moga dimurahkan rezeki buat adik cikgu

sis JM kuih lidah buaya a.k.a kuih tiram tu hihihi

Murah2nya kuih kat Sabah ya

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (445) Ceritaku (431) Agama (384) Berita (384) Dunia Blog (339) Promosi. (313) Doa (312) Info Lelaki (272) Tips Blog (271) Pengalaman (240) Anak (226) Pendidikan (215) Nasihat (210) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (186) Berita Keningau (180) Hadiah (156) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Sejarah (109) Ekonomi (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (77) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Award (31) Percutian (31) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (23) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Artis (20) Kucing (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger