Cara Kreatif Bloggers Hitskan Ruangan Komentar Sebulan Di Blog

Cara Kreatif Bloggers Hitskan Ruangan Komentar Sebulan Di Blog


Etuza
   Cara Sangat  Kreatif Bloggers  Ruangan Komentar  Menjadi Hits Dalam Wall Catatan Utama Blog. Anda faham kah maksud ayat Etuza itu.? Biasanya Etuza akan lihat seterusnya komentar teman blog selepas membaca atau melihat gambar - gambar yang di tampilkan dalam sesebuah blog maya. Kita akan dapat melihat berbagai imej atau ikon bullat profil ramai bloggers yang menghias ruang komentar sebulan dalam blog kesayangan kita.

     Ruangan komentar adalah antara daya penarik sesebuah blog di alam maya. Komentar yang banyak di lontarkan oleh ramai bloggers Etuza kira  merupakan sebuah blog yang dapat menarik perhatian ramai serta di gemari oleh pembaca maya. Etuza kira blog itu seakan sepi tanpa sebarang komen. Sama juga halnya di fanpages kita bahawa jika tidak ada seorang pun yang menyapa kita di FB, bermakna kita rasa keseorangan dan serba salah untuk melahirkan entri  baru di dalam blog kita.

   Kali ini Etuza hendak kongsikan bahawa sebenarnya tanpa disedari oleh jutaan bloggers di mana-mana sahaja di Malaysia telah menyaksikan bloggers itu sendiri telah mempersembahkan di Wall atau ruangan Catatan Utama di blog tentang komentar terbaik sebula di blog mereka. Dengan itu dapat kita perkatakan bahawa untuk idea menunggu untuk updatedkan blog pasti lah Ruangan Komentar di blog anda selepas beraksi sebulan di ruang legar maya. Untuk buktinya mari kita lihat kreatifnya bloggers ini menampilkan penghargaan tentang komentar di blog milik mereka. Sila klik baca, kembangkan minda dan lastly FOLLOW lah blog mereka itu.

Entri Kreatif Hal Komentar Di Blog Sila Saja Klik

1. Blog Zulmal 
2. Blog Paridah 
3. Blog Ikhwan Yusuff 
( harap anda dapat paparan blog Ikhwan Yusuff)
4. Blog Jari Manis 
5. Blog Etuza

( Selepas tengok paparan tampilan komentar ini anda rasa ada tak datang IDEA!)

Mungkin menarik untuk anda tahu!
1. Entri Baru ( Agama - Tazkirah Ringkas Hari Jumaat )
Klik untuk membaca basahkan jiwa dengan ingat Allah.
2. AWARD - klik untuk melihat unik Award di Blog Etuza.

Selamat Membaca Ambil Apa Yang Bermanfaat Untuk Kehidupan Anda Serta Blog Anda.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

16 ulasan

insyaAllah cikgu etuza.. selepas ini saya selalu lar ke sini membca perkongsian cikgu.. memang ramai blogger kreatif sebenarnya .. :)

Setiap blogger ada cara tersendirikan cikgu.. Masing2 dengan idea yg kreatif.. Sama juga mcm cikgu... :D

p/s: Baru siap deco2 blog cikgu.. hihihihih

As Salam Cik Gu....betul tu Cik Gu....mereka2 ini adalah yang juga dikatakan blogger yang rajin dan aktif...rajin BW...

Assalam etuza ,InsyaAllah akan sya cuba ikuti tunjuk ajar cikgu mana yang sepatutnya.

Ramai lg blogger yang kreatif

betul terllau ramai..masing2 dengan daya uasaha sendiri ya Cik Ash..Cik Ash juga kreatif blogger..

kalau ada ilmu di blog ambil lah dan manfaatkan ya Saniah..

ya baru siap ..terim akasih Ikhwan..ya tiap blogger ada cara masing2 semua kreatif sebenarnya mereka

Setiap blogger punya identiti dan kreativiti tersendiri dalam mempersembahkan satu-satu entri dan persembahan blog mereka. Tapi yg pasti mereka yg matang akan lebih disegani dan dijadikan contoh..

antara di atas merupakan nama-nama hebat yang sangat rajin meninggalkan komen di ruang maya :)

Rasa Zumal, Cikgu Etuza lebih kreatif ^-^

Rajin dan kreatif diorang hasilkan entri..Yang rajin dan tekun pasti akan Berjaya..

Hihihi.cikgu etuza ekin tak.kreatif la.biasa jah la

Menarik entri cikgu..wah ranai juga yang disenaraikan ..yang tersenarai tu adalah tg rajin bab2 komrn kat blog..

semua yang tersenarai tu memang kreatif dan rajin singgah komen di blog

eh heh cam x percaya je nama JM terselit di situ eheeh, JM kenal 3 blogger pertama tu tp yg pasti JM ni x de lah kreatif pun ahaksss

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger