Terus Terang Ini Masakan Etuza

Terus Terang Ini Masakan Etuza

Terus Terang Ini Masakan Etuza

Masakan 1: Mee Maggi Perasa Tomyam
Masakan 2 : Nasi Hainan Etuza..

Enrty Cara Etuza Sediakan Nasi Hainan 
Blogger JM baca sini
Makanan yang dah siap ini..terus terang
memang Etuza yang sediakan.....
Masakan segera yang paling cepat disediakan 
inilah dia Mee Maggi. Memang ramai antara kita..
gemar dan tak jemu jemu makan mee maggi.

Harap tak perlu komen ya...hehehe..
Mee maggi tu jenama maggi ayam..
Tapi Etuza tak ambil perencah maggi ayam tu..
Etuza ambil mee saja dan ambil perencah tomyam
sepeket yang Etuza beli di Hiap Lee center market.
( paket kecil ya )

Ramuan lain sebenarnya nak letak..
hirisan tomato dan hirisan bawang besar ( labu bawang)
Ala tak ada dalam peti sejuk lah pula..ha ambil 
apa yang ada, kacang panjang dan lobak merah
ambil bawang merah sebiji..
Minyak masak tak payah..
rebus ja air, letak semua bahan..tunggu mendidih..
baru letak mee maggi tu.
Bila lembut dan keluar aroma tomyam..
angkat dan hidangkan..
Huuu!!! sedap juga sesekali makan mee maggi.
Tapi Etuza selfie lah makan seorang ..mama just
sesudu ja rasa..kena puji sedap katanya.
Ini makanan segera Etusa semalam...
Awas jangan tiru cara masakan ini.
Cara kampung ...tak lah sebest hidangan kat sana...
hehehe...

Klik pautan sini Blogger Kamsiah  untuk informasi tambahan anda 
............

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

25 ulasan

Amboi, nasi tu siap hias dengan bunga lada lagi :D

Masakan air tangan sendiri walau simple mana pun kalau dimasak dgn ikhlas akan jadi sangat sedap....

citer pasal maggie je..tak citer pun pasala nasi hainan tu..nasi kosong tanpa lauk..apa kaitan nasi hainan dan maggie tu

sedap nampaknya megi tu cikgu...

kedua - duanya masakan sebenar Etuza...ada dah entry hal hainan ya Jm.....tanpa lauk pun sedap hainan...

maggi pun sedap jugak etuza ^__^

baru semalam makan mee maggi..selalunya tak berselera..\blogger handal masakan bukan cara tu nak letak blog..mereka buat terbaik...walaupun hidangan maggie ..

wah rajin juga masak megi ya boleh tumpang semangkok ni...

Selamat kembali beraksi di blog kepada JM..syukur lah dapat dah hadiah..

malu dah baru ..Etuza nampak kekurangan pada gambar penyeri entry ni.. rasanya tak sesuai..hehehe..apakan daya dah terbit,,..

nanti lepas maghrib nak baca citer nasi hainan pulak :-)

byk lagi entri yg perlu khatam nih :-)

Sekali sekala lyn Maggie pun sdp

Wahh.. saya tengok ni pun turut terbuka seleralah cikgu Etuza.. :) :)

amboi...siap letak kacang panjang lagi kat maggi...hihih..baguslah tu,baru seimbang..

tak apa JM..ada masa baca..apapun kalau ada masa senggang,,,sila kan baca ..tegur dan kritik jika ada kesilapan yang tak dapat di maafkan..masih belajar dan belajar blog..tetap ada ja kelemahan..

maafkan JM cikgu Etuza jika ada terkasar bahasa..JM syg sama cikgu opsss....syg sbg sahabat blogger tau...hihhihi

wah.. sedap nmpkanya...

Wah pandai jugak Cikgu Etuza memasak ya..Untungla Mama dapat berehat jugak bila Cikgu ke dapur .,..

Inani : pernah mkn maggie KETAM x..sedap sgt tau :-)

megi pon ok la..nmpk sedap

Bila perut rasa lapar...megi mmg menyelerakan.

Tiba2 teringin nak makan mee maggi..

Sedap gayanya mee maggi di atas tu..

Bertuah MAMAkan Lya dapat suami pandai masak..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (443) Ceritaku (429) Agama (384) Berita (383) Dunia Blog (337) Promosi. (312) Doa (311) Info Lelaki (272) Tips Blog (269) Pengalaman (240) Anak (223) Pendidikan (212) Nasihat (209) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (184) Berita Keningau (179) Hadiah (155) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Ekonomi (108) Sejarah (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (75) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Percutian (31) Award (30) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (23) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Kucing (20) Rasullah SAW (20) Artis (19) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (12) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger