Memori Di Nara Deer Park Osaka Jepun

Memori Di Nara Deer Park Osaka Jepun

Memori Di Nara Deer Park Osaka Jepun

narakouen_shika
Rusa kelihatan sedang tidur, penat agaknya ke sana ke mari
ekori manusia yang datang melawat di Nara Deer Park ni..

Pelbagai suku bangsa datang di Nara Deer Park Osaka Jepun.
Tempat pelancongan bertaraf antarabangsa ini..memang hebat..lihat rusa..

Satu pemandangan indah deretan kedai-kedai ampai yang struktur bangunan itu..
unik dan kuat..Kedai jualan berbagai barangan berbentuk hadiah..
Tengok tu manusia yang ketakutan di jilat oleh rusa..tiada kerja lain rusa tu..
nak minta makanan saja, selagi tak bagi selagi itu..
rusa itu meminta makanan...)





Distenasi kami selepas ke Nara deer Park, terus sahaja kami
pergi di Indian Rastaurant. Lazat semua makanan di sini..
halal dan terjamin bersih sekali..Kami dihiburkan oleh penari
Indian ( wanita ) Kemudian di beri makan percuma aiskrim..
Huuu Kami pelawat dari Malaysia di layan dengan mesra
dan kami dapat aiskrim percuma...

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

13 ulasan

saya pi sini hari terakhir....

boleh le tulis entri tentang Jepun

ya sama lah juga ada ke sini..tetapi masa tu Etuza tak terfikir ambil gambar pemandangan bagainya..rugi betul..

ya ada sedikit 12 episod agaknya tu banyak juga..tapi belum baik cara penyampaian ..kena belajar juga MKLim cara penulisan travel yang menarik..kalau tak belajar..hentam ja huuu orang tak nak baca lah ..

jinak nampaknya rusa2 tu ya cikgu...

banyak sangat rusa...
dan rasa macam kucing je bila dah banyak sangat cemni...
tak takut orang pulak tu..huhuhu....

gambar cikgu dgn rusa tu nampak macam cikgu terkejut diterjah rusa tu....cute! hahaha

Seronoknya dpt bersama2 rusa mcm tu.. pengalaman manis yg menarik dikongsikan.. T kasih cikgu Etuza.. :)

Wowww seronoknyerr dapat jalan2 ya Cikgu Etuza..Rusa tu nampak mesra betul dengan pengunjung hehehe ..Boleh angkat seekor la kalau macam tu Cikgu ...Bawak balik rumah hehehe

abe MKL..bila nk publish entri Jepun...huhuh...frust tau JM hari tu tak dpt nk bermanja dgn deer jinak yg byk tu sbb pegi dh petang

cikgu Etuza hikss..biar cara penyampaian yg tersusun dan teratur org faham dan minat nak baca :-)

arghh...frust tul..time JM pegi dulu ada 2 ekor je..pastu hidup segan mati x mahu je maybe pegi dh petang rusa pun dah masuk kandang huhuh..nampaknya perlu repeatlah

cikgu, Indian dancer tu pakai sopan tak..ke dorang pakai seperti dalam citer hindustan tu nampak seksi...eheheh

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger