Alhamdulillah Rupanya Bonus 5hb Jan 2015

Alhamdulillah Rupanya Bonus 5hb Jan 2015

Eh! Rupanya Bonus Pada 5hb Januari 2015
Eh! Rupanya Berita Ni Tak Tepat!
Mohon Maafi Etuza Ya!
Dah terpengaruh dari sumber laman lain.
Minta maafkan Etuza ya!
Kita tunggu ja 22hb Jan 2015...
Harap masa tu tak ada yang tak dapat bonus..
Harap maklum!
Infor Terbaru
Disahkan Bonus Boleh Semak
pada 15hb Jan 2015

Syukur Alhamdulillah Kepada Allah..
Etuza Amat Bersyukur Kerana Memang Perlu..
Kita Wajib Bersyukur Mendengar Berita Ini.

Tengok PM pun tersenyum nak bagitahu semua berita gembira.
Sebenarnya Etuza selain di berita dapat juga infor hal bonus ini SINI..

Untuk jadual gaji KLIK  SINI ..

Tiada yang dapat diucapkan selain BERSYUKUR  pada setiap bentuk
rezeki yang Allah kurniakan. Saat memerlukan tiba rezeki yang kita
tidak menduganya.ALHAMDULILLAH. S
Pembayaran bonus penjawat awam 2015 telah dipercepatkan iaitu pada 5 Januari 2015.
Berita yang menggembirakan, saat berbagai pihak individu dan keluarga
yang amat memerlukan, ekoran masalah banjir melanda Negara Malaysia.
Kepada rakyat Sabah marilah berdoa dan berdoa kepadaNya..
kerana Sabah bahagian Kota Belud dan Kota Kinabalu..
di landa banjir. Semoga ramalan mengatakan banjir akan
melanda Sabah dengan lebih besar hanya ramalan ..
sedang Allah lebih mengetahuinya. 
Bagaimana pun rakyat Sabah mesti bersedia..
terutama di bahagian yang dikatakan akan mengalami banjir.
Sila bersedia dan yakin dan kita doa banyak-banyak
agar Sabah selamat dari banjir besar.
Anda belum baca sila klik  SINI   dan  SINI.
Harap Maklum.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

39 ulasan

wahhh senyum lebar cikgu kita sorang ni....tahniah cikgu....heee

Saf PM senyum ja tu..so Etuza kena lagi senyum sebab rasa bersyukur sangat2...alhamdulillah ya

InsyaAllah... sabar sikit saja lagi ya cikgu! Semoga 2015 ini akan bertambah murah rezeki dan diberkati...

Alhamdulillah masuk 5 januari.

Alhamdulillah.. hanya beberapa hari shj lagi nak bonus tu.. tahniah.. :)

Alhamdulillah, selamat menikmati bonus, cikgu.

alhamdulilah..rezeki tu cikgu...

Amboi Cikgu, kemain lagi senyuman terukir..

Biasanya jabatan kami terlewat sikit, maklumlah saat2 akhir pengumuman, apa2pun pasti dapat juga, biarlah demo abiskan duit dulu, barulah kami pula berbelanja sakan.. ( amboi2 UA, langsung xmo ingat masa depan..hi3)

Alhamdulillah rezeki kita penjawat awam - minyak turun, bonus dapat, mudah2an 2015 terus dimurahkan rezeki, aamiin

kak Umi jgn tergoda..biar JM sorang je hahaha...habislah lepas nih

biar dapat lambat akak..kalau dapat awal mmg cepat habis di belanjakan ..itu JM lah..

ye Ros..belanja secara berhembah ye..peringatan utk didi sis JM jugak..ahaha..leh caya ke ..sikit hari lagi nk terbang pulak...end of januari..opss hihih

JM dh tahu berkenaan khabar berita ni melalui laman sosial what'up..Alhamdulillah..syukur ya Allah

ishhhh awak ni dik, kang tak pasal2 Cikgu dicubit dengan MAMA kat sebelah, akak tak tau...

Akak tetap setia pada si dia, ahakkkk

Sama jer dgn akak, boros..

ntah lah berita ni benar atau tidak bonus di beri pada 22 Jan..bagi JM x kisah lah bila bonus masuk yg penting dapat alhamdulillah

As'salam JM keliru dah hal ni..berita tak benar ke ..mujurlah bukan Etuza pertama sebarkan..ada di blog yang lebih terkenal dahulu sebarkan..

kalau berita ni tak betul...agak memalukan lah..akan jadi pengajaran pada Etuza..agar tak mudah menerima secara 100% selepas ini. Ada log terdahulu sebarkan hal ini. Apapun moga Allah beri keajaiban..logik juga diberi awal..sebab ramai memerlukan...

hehehe patutlah UMI mesej macam late dapat ..mybe paling terbaik kita tunggu ja 22hb jan kan...harap memaafkan Etuza...dah terpengaruh percaya pada blog yang terdahulu sebarkan..

itulah..pelbagai spekulasi sekarang..dgrnya berita pemberian bonus 5 jan x benar,,entahlah..malas nk keep in mind..zaman teknologi sekarang cepat sgt berita tersebar..so x kisah lah bila dapat pun

Assalam.. confirm 5 jan ke 22 jan bonus ni? huhu.. banyak dah baca kat blog lain pun ramai yg kata 5 jan.. tp check kat web JPA takde apa2 lg.. huhu.. ada yg kata 8 jan la pulak.. waiting je ni bila nak masuk.. hehe.. :)

xper, kita tunggu dan lihat, nnt Cikgu update ya..

Mungkin ada betulnya jika difikir dengan keadaan semasa.

Kalau tahun2 sblm ini, ia diberi hujung tahun, ringan sedikit bebanan mereka dalam golongan sederhana untuk membuat persiapan persekolahan anak2.

Nasib baik saya dapat duit claim Okt, bolehlah bajet untuk pendaftaran asrama, tadika & yuran persekolahan anak2 minggu depan, alhamdulillah rezeki ada di mana2, tidaklah terasa semput setelah gaji Dis dibajetkan untuk CUTI2 MALAYSIA & membeli kelengkapan sekolah & asrama anak2 tempohari.

Assalamualaikum...

Sumber dr JANM... katanya 22 Jan.
5 Jan tu arahan kpd pjb janm negeri supaya standby jer...
sbb masa tu x buat decision lg bonus nk masuk bila...

Hmmm kesian org gomen... bonus stgh bulan jer tapi semua ternanti2.
Pastu surat khabar pun front page besar2...
hihihi... kalau dapa 7 8 bulan mcm masa kerja swasta dulu... syiok lah...
Baru berbaloi keluar front page... hihihi...

Zaman2 KGT before 2011, lagi lah kelakar...
KGT 41 pun x sampai rm100....
teruk betul tangga gaji kakitangan kerajaan...
pastu jgn marah lh kalau orang malas buat kerja...
gaji yang rendah... kerja yg banyak dan merbahaya - situasi yg mnggalakkan gejala "under table"...
Huhuhu....
but now, gvmnt is improving lah kot... tangga gaji pun dh makin "masuk akal"... alhamdulillah

Nhhas ka nahas...bsyukurlah pemberian walaupun sedikit sesungguhnya allah menyayangi org2 yg bersyukur

SP..ya minta maaf ya..Etuza terpengaruh juga di laman lain ..ada laman lain terdahulu buat entry hal bonus ingatkan betul..wtsap jyga riuh hal ni ..tapi kita tunggu 22hb Jan ya SP..alalala kesiannya SP pergi cek ke tadi..siow kio andu...) kada gia tomogod kio..osikap kaka lumohing bei..hehhee...

Penantian suatu penyiksaan, sabar erkkkkk....

Podaaaahhhh...check bnk..x do pun bonus...autaaa aje

Cik Anom..
xbek tau maki cenggini, kitakan muslim, bukankah sabar itu separuh dari iman?

Ingat orang lain yang di dalam kesusahan & ditimpa musibah, redha jer..

Kesian huby saya...baju anak2 skolah tak update lagi.sdangkan bonus 5hb tu dah jdi viral sana sini.kat brrita harian on9 pun dah terang2 mentioned.pda mereka yg buat statement jika bonus awal nanti cepat habis tu ,alhamdulilah anda d pmudahkan dari segi kewangan dan mungkin tggungjawab tak byak.tpi mreka yg gaji kecil tu bonus awal sgat bmakna dan harapan kami sangat tinggi.malah kami x de la sesenang utk bcuti bagai kalian.so fikir2 la..

T Nama..tulah yang Etuza terincluding entry kan hal BONUS ni 5Jan..hingga meletup cecah dah 2000 lebih klik..kesian tul..sebab Etuza yakin ramai sangat yang perlukan wang detik ini. Tipu lah jika etuza tak perlu ..huuu perlu sangat2 daftar ja kemarin hampir RM300 habis..kasut Afif dah saalah saiz..kena tukar Afif ni cerewet entah napa jadi macam tu nak yang bagus ja...isk!!! mujur anak2 yang ok ..tak cerewat..seluar pun nak minta beli seluar sekolah.. serba dua dia nak..So memang terkesan bila ramai frust tak ada hari ini bonus...Tanpa nama boleh tak maaf kan Etuza..lepas ni dah ok ya..harap ada nama lepas ni..

Umi tak apa..etuza faham sangat..bahasa T Nama tu ok..dia ada perasaan kecewa sebab VIRAL hal Bonus melimpah kat internet.. bloggerf SP pun kena juga tadi katanya tak ada ..mari lah sabar ya..22hb jan tak akan kecewakan kikta..kalau makan gaji ni jalah cara ..ada bonus dapatlah bernafas sikit...

Cik Anom..
Sayapun sama juga dengan Cik Anom, tetap mengharapkan bonus tapi saya suka ambil pendekatan positif dan sebagai mekanisma bela diri, saya akan keluarkan statement yang boleh mengembirakan hati, contoh.. "Bonus lambatpun xper, biarlah kawan2 habiskan dulu, bla,bla,bla, buat apa kita fikir benda yang belum pasti?"

Bukan semestinya berduit, bukan sebab tidak mengharapkan bonus dan sebagainya tapi itu hakikat yang perlu diterima.

Akhir kata, "BAHASA MELAMBANGKAN BANGSA DAN KEPERIBADIAN"

dah habis guna utk bayar hutang :-)

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger