Updated Blog Anda Biar Kan 1` Entry

Updated Blog Anda Biar Kan 1` Entry

Updatedkan Lah Blog Anda Biarkan 1 Entry Sehari Semalam.
Jujur Ikhlas Kita Punya Masa 24 Jam Sama Rata 
Tiada Beza, Tiada Kurang Ambil Kebijakan Curi
Di Mana Masa Sesuai Updatedkan Blog Anda!

Boleh Terima Begtukan!

Sekadar gambar hiasan menggunakan imej dari blog Umi Alya & Lya
serta blog Pesona & Mustika.

Isu Blog Tidak Updated Berbagai Tanggapan.

* Kenapa dan sebab apa?
* Tiada update blog berbagai sebab kukuh dari anda!
* Soal masa rasanya kita sama rata diberi masa 24 jam sehari semalam!
* Hilang minat, mood tiada, tiada idea, sibuk dan sebagainya!
* Line slow, tiada line, line internet tertungguk , putus line atau        langsung buang line internet!
* Berada di luar liputan, out station bla bla!
* Memang sudah tidak suka blog dan facebook!
* Tidak suka membaca kerana ada sebab lalu tak suka blog sendiri!
   ( ada macam gini ke?)
* Meluat dengan blog  kawan-kawan, boring, bosan apa apa lah!
* Memang tidak mahu berblog lagi ( berhenti berblog) 
* Minda kekosongan idea, buntu memang payah nak kelaurkan idea.
   ( masalah serius ni....)

Isu Blog Updated Berduyun-Duyun, bersesak-Sesak Entry Sehari Semalam. Banyak Luarbiasa Menarik Terupdated Naik Graf Teratas Di Carian Google Search Sentiasa Di Atas Bloglist! Macamana Buat Itu!

* Pasti banyak idea selalu ada ilham mood terbaik masih ada mood menulis mood tinggi ikhlas hendak menulis, kongsikan!
* Selalu ceria, happy, gembira berblog suka blog, kagum dengan blog lain!
* Rajin membaca blog dari blogger lain, ambil ilmu di blog lain, mahu belajar dan belajar suka menyahut cabaran.
* Mahukan perubahan dari segi pemikiran, berfikiran terbuka lawa lah macam ini.
* Terima kritikan sebagai teguran membina jadikan motivasi tiada unsur dendam tetapi sangat bersyukur dikritik blog, kerana blog itu seolah milikku milikmu juga. ( sedap ja cakap )
* Melihat keunikan blog melalui dashboard ingin tahu grafik naik setiap hari, apa peningkatan apa hasilan dari blogspot dan google.
* Ingin belajar banyak perkara mengenai kemahiran ICT, uji minda uji kemampuan setakat mampu.
* Berfikiran jauh matang dan mampu menangani masalah dengan tenang tanpa berperasangak buruk.Blogger dengan line sahaja asasnya.
* Suka kongsikan sesuatu yang unik, baik dengan niat ada manfaat serta hikmah disebaliknya.
* Tahu meletakkan diri di alam maya, suka bertanya, suka pimpinan dan suka di ajar.
* Tampilan blog lebih spesifik bukan sembarangan tak apa 1 entry seminggu sila aturkan dikira terbaik.
* Sabar dan jiwa murni.

Isu Idea & Ilham Tidak Pernah Habis Dari Mana Kekuatan Itu!

* Amalan sentiasa bersyukur kepada Allah
* Doa dan minta ilham dari Allah niat yang baik bersangka baik.
* Penuh yakin pada Allah yang maha kaya, maha memberikan idea.
* Jaga tuturkata, menjaga maruah di alam maya sentiasa berhati-hati.
* Bersahabat dengan sesama blogger, komen di blog kawan-kawaan
dengan ikhlas bukan paksaan.
* Hargai kawan-kawan blog kombinasikan idea adaptasi ilmu blog kawan-kawan.
* Melihat pesekitaran disekeliling ucapkan SUBAHANALLAH kerana apa saja yang anda lihat adalah kerana kuasa Allah. Mesti tercipta ilham anda.
* Lahirkan perasaan rendah diri pada alam haiwan dan rimba alam alam semulajadi lihat kebesaran Allah pada keindahan alam.
* Menghargai insan-insan di sekeliling terutama anak-anak dan keluarga anda.Syukuri nikmat kesihatan yang ada, segala rezeki yang ada.
* Dengan cara ini pasti tidak akan kering idea dan ilham anda di dalam berblog.

Kesimpulannya!

Updatedkan Lah Blog Anda Biarkan 1 Entry Sehari Semalam.
Jujur Ikhlas Kita Punya Masa 24 Jam Sama Rata 
Tiada Beza, Tiada Kurang Ambil Kebijakan Curi
Di Mana Masa Sesuai Updatedkan Blog Anda!
Ringkas Entry Anda Jika Mahu 1 Enrty Sehari.
Biarkan Ada Sekadar Gambar Berbicara.
Lakukallah Update Blog Anda
Biar 1 Entry Memadailah Sehari.
Kemudian buatlah laluilah kehidupan 
Anda  Seharian.
( sekadar idea, cadangan bukan paksaan, tiada
paksaan melainkan hanya dari anda yang melakukannya )

Nota : Setiap manusia ada sahaja ujian menimpa. Kemewahan dan kesihatan serta kebahagiaan itu sesungguhnya ada ujian terselit. Begitu juga halnya disebaliknya semuanya ada ujian tertentu. Updated blog bukan keutamaan, buka WAJIB tetapi adalah LOGIK AKAL jika mampu updatedkan lah blog yang masih lengkap line masih ada alat line anda dengan HANYA 1 ENTRY sehari semalam. Atau satu Entry semingu adalah dikira terbaik penampilan blog anda.
Apapun segalanya dihujung jari anda!

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

43 ulasan

JM malas update blog tetapi rajin blog walking...berpuluh blog yg JM perlu buat kunjungan balas jadinya ada masa terbatas.

ppst : MALAS adalah musuh utama huhuh

Terpaksa akui kelemahan sendiri, update blog ikut kata hati, masa mood ada, berupdatelah ia, masa mood tiada, maka terbiar sepi.

Insya Allah cuba baiki kelemahan tersebut.. terima kasih Cikgu di atas nasihat ini, tepat terkena pada diri saya..

Teringat bait2 lagu Rohana Jalil " aku insan yang lemah, hanya mampu berserah......"

JM.. xmo jeles2 dik, DIARI HIDUPKU masih digunakan sebagai gambar hiasan pada entri kali ini.

Asal akak ada JM ada, asal JM ada akak ada, mungkin kita telah temui keserasian bersama, ahakkk...

Betul tu JM, MALAS adalah musuh utama..

As'salam JM and UMI, sekadar perkongsian ikhlas..Dan itu lah selalu Etuza katakan bahawa blog sesungguhnya anytime. kalau blog bisnes ha kena updated selalulah kan..blog kita just biasa2 ..bagaimana cara terserah kita. Suka berblog dia punya caralah ya..setuju dengan UMI tapi JM bab malas ni usah layan malas ya....) ooo ya ..kan bujang.tak apa lah JM faham faham...

saya sama macam JM..rajin melawat blog orang, tapi blog sendiri tak update.sebab bw bolehcuri-curi masa.nak update entry kena concentrate.huhu

kak Umi saja tau provoke JM...kat mana yg JM ckp jeles nyer...x ckp apa pun ahahaah...akak Umi dont worry..JM sudah tahu pe'el cikgu Etuza

Orang tengah bercinta ni, angau lebih, betul tak JM??

Bila dah decide nak jadi bloggers, pastikan ada entry untuk dikongsi dengan pembaca kan..sekurang-kurangnya 1 entry satu hari..nasihat untuk diri sendiri..he..he

Tahniah Blogger Belog Santai..itu lah namanya belog santai ja ..

asal JM komen je..mesti kak Umi tinggalkan komen...berganda pulak tu ahahah

siapa yang tengah 'bercinta' tu

setuju dengan Sal..seharian di rumah x sempat update blog tetapi membalas kunjungan :-)

Kalau nak update blog almost 1-2 jam baru siap..perlu edit gambar lagi..itu yg membuatkan perasaan malas tu wujud...tapi kalau sekadar nk kongi hari mkn kat mana, hari buat apa, hari ni nk ke mana..10 -20 minit dh siap 1 entri..

Akak pantang tengok JM tinggalkan komen, pasti nak komen juga, kitakan ibarat aur dan tebing..

Kalau dengan akakpun JM kecil hati, xder kawan daa.. :(

Pasti akak maksudkan JM, akakpun bercinta juga tapi cara orang lama, maklumlah datingpun diekori model cilik kami, ahakkk..

Kalu mood ke laut, hati tak ceria, tak jadi juga entrinya biarpun nak tempek gambar makanan semata2..

Oh ya Cikgu, lupa nak maklumkan, Insya Allah sampai rumah nanti saya email tarikh pembayaran gaji 2015, guna telefon susah nak gunakan email untuk hantar fail.

terkena pada btng hidung sendiri..
seminggu tak updte blog.. hehe
ad jer masa tpy bt sibukkan diri juga

ke kak Umi risau JM mendahului tahta hahaah

ahahaah..akak jgn serkap jarang..JM ni masih solo n avalaible

Setuju...betul lah tu

kadang buntu..takde idea langsung..

Idok le dik, akak tak heranpun jika JM jauh ke depan sebab akak pasti JM bukan seorang yang mudah berputus asa.. teruskan usaha dik..

Gelak?? sampai hati JM..

Boleh percaya ke dik?

Orang cantik, pasti ramai jejaka terpikat.. (puji2 juga dik, tapi kena mandi tau..)

tapi JM idea banyak, tengok sekali keluar entri, jenuh nak perabih bacanya..

Jap lagi saya emailkan.. alhamdulillah sudah kembali

buat pe lah nk kejar semua tu...

nk try mandi 'munger'

tgk gambar pastu komen pun no hal :-)

Itulah masalah saya Kak Kam..

betul tu JM..

(akak tetap gak nak jawab gak dengan kata lain suka menyakat JM, jangan marah....)

:( xmo kata apa2 daa..

tak perlu semua tu dik, biarlah ia datang sendiri, sampai masa, ketemulah jodohnya.

Tak sukalah komen tanpa baca entri, nanti lain ditulis, lain pula komennya, memalukan diri sendiri jer..

hehehe ada gambar Akif kat ats Tq cikgu etuza... btul tu rajin2 la update blog dan rajin2 la ber BW kat blog sahabat..

Ada masa kekdg memg x smpt nak update blog..brgantung pada keadaan..

ok cikgu...sy cuba 1 entry 1 hari...hihihiihih

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (443) Ceritaku (429) Agama (384) Berita (383) Dunia Blog (337) Promosi. (312) Doa (311) Info Lelaki (272) Tips Blog (269) Pengalaman (240) Anak (223) Pendidikan (212) Nasihat (209) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (184) Berita Keningau (179) Hadiah (155) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Ekonomi (108) Sejarah (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (75) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Percutian (31) Award (30) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (23) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Kucing (20) Rasullah SAW (20) Artis (19) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (12) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger