Soto Ayam Masak Cara Kampung

Soto Ayam Masak Cara Kampung

Soto Ayam Mama Masak Cara Kampung.
Dihidangkan pada sarapan kami hari ini..
Hummmm!! sedap ...
inilah soto ayam masak cara kampung mama..sedap

Detik-detik akhir bercuti sekolah ini pasti anda 
rasa tercari-cari apa resipi untuk santapan keluarga.
Memikirkan apakah menu untuk sarapa pagi.
Kemarin petang Etuza bersama mama, Azie dan Alya
pergi ke bandar Keningau, atas tujuan hendak
membeli keperluan dapur. Mama kemudian
pergi ke Pasar Malam. 
Rupanya mama ada kejutan buatkan
resipi soto ayam masakan cara mama..
Biasa sahaja tetapi semua anak-anak
menyukai soto ayam mama.
Terima kasih mama hidangkan
soto ayam special untuk kami
insan yang menyayangimu selalu.

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

18 ulasan

nampak sedap... nampak simple yg penting... kalau susah sangat nanti susah orang nak tiru... nampak simple pun orang tak tiru tapi tumpang makan... hahahaha

Selamat Tahun Baru 2015

huihhh....sedapnye cikgu...meleleh air liur tengok..hihihihi

best nya lauk di sabah...ermm terus lapar...:)

wahhh bestnya , lapar pulak tengok :)

Wah nampak sedap dan menyelerakan la ...Mintak sini sikit Cikgu Etuza..Rasa lapar la pulak hehehe

Cikgu..kongsi lah resipi soto ayam kat sini..JM ni pandai masak bihun sup je

Waduhhh.. seleranya tengok.. lapar pulak ni cikgu hehee.. :D

Ni faveret okje dan Umialya ni Cikgu.....okje lagi suka nasi himpit. Tambah pulak bergedil. Pergh....mmg sedap. Pandai mama ambik hati suami dan anak anak yer

Jm untuk pengetahuan banyak bahan tak ada dalam soto mama ni masak soto di kampung..pedalaman Sabah..memang tak semua ada bahan..seperti tauhu kering dan bagainya ya..elok tak perlu ..nanti menyusahkan ya..sebab memang ada bahan yg tak ada tu

Betul tu Cikgu, soto feveret kami berdua, sayapun suka nasi impit ditambah bergedil.

Biasanya kalau buat kat rumah, kena sediakan bihun & nasi impit, ditambah sambal kicap, sedap, kadang2 tambah jer ikan bilis goreng & kacang tanah disagai, selera kita, masuk jer apa yang ada ikut selera masing2

Ingat nak masa soto jugalah jap lagi sebagai stok makanan anak2 sebelum melangkah keluar nun jauh di sana.

Teringin nak merasa Soto made in Keningau, resepi plsss..

kongsi lah resipi soto dengan bahan yg lengkap. x perlu kongsi resipi yg x cukup bahan tu hihih

Deanna...nah tisu hihih

itu baru nampak..belum rasa lagi :-)

ALHAMDULILLAH..TGK PUUN DAH KECUR NI...:)

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (431) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (364) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Tips Blog (265) Info Lelaki (264) Pengalaman (234) Anak (210) Nasihat (205) Pendidikan (200) Rasa Bahagia (181) Kasih sayang (178) Berita Keningau (167) Hadiah (148) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger