Hitam Putih Kehidupan Kita

Hitam Putih Kehidupan Kita

Hitam Putih Kehidupan Ini.
Updated Bloglist dan Bloggers Ikon Gratifying SINI 

JADI LAH INSAN YANG MENGHARGAI SESAMA
     " Hitam putih kehidupan, segalanya merujuk kepada keputusan di tangan kita. Kalau hitam hitamlah jadinya, kalau putih putihlah jadinya". 
"Hitam putih kehidupan ini, segalanya memerlukan jati diri kita, semangat yang teguh untuk teruskan perjalanan kehidupan ini. Andai memilih jalan yang hitam hitamlah jadinya, kalau memilih jalan yang putih putihlah juga jadinya"

    "Kutiplah setiap yang baik, buanglah perlahan setiap yang mencorakkan hitam dijiwa kita. Yakin lah sebagai manusia ciptaan Allah siapa kita untuk melawan takdir.Yakinlah apabila kita memilih jalan yang putih maka akan pasti kebahagiaan itu milik kita" Percaya, yakin dan bertahan untuk terus hidup lebih ceria dan bermakna adalah dalam keredahaan Allah. InshaAllah pasti ada sesuatu pada setiap hari menceriakan anda. Itu lah dia PUTIH KEHIDUPAN.

     "Akan tetapi jika kita mencuba sesuatu yang merosakkan hati dan jiwa hitamlah jadinya, gelaplah masa depan punahlah maruah. Oleh itu usah sekali mencuba jalan kelam yang hitam kelak hati ternoda jiwa tidak bahagia. Kalau sebegitu keindahan hidup dirasakan tak bererti lagi. Itulah dia HITAM KEHIDUPAN.

JALINKAN UKUHUWA BAHAGIA BERSAMA PERMATA HATI KITA

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

11 ulasan

Salam cikgu,
Hitam putih kehidupan... Kedua2 warna kita perlukan. Setiap yg baik jadikan teladan...yg buruk juga jadikan ingatan.

kita sendiri yg mencorakkan warna kehidupan..

semuanya berada ditgn kita untuk membuat pilihan...

sama-sama lah kita mencorak warna kehidupan kita..moga2 dapat corak putih..(^_^)

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

Selalulah berdoa kepada Allah agar padi yang ditanam menjadi beras yang berisi kerana kadang-kadang padi yang ditanam cuma menjadi padi kering yang tak berisi...

Saya nak komen luar sikit dari tajuk entri.

- blog ni tulisan entri terlalu besar. Cuba kecilkan sedikit atau buat saiz yang telah saya syorkan iaitu 12px.
- Widget banyak sangat. Widget love tergantung tu tak perlu, sbb tak ada apa2 kesan.
- Widget Pagerank tak perlu letak.
- Gunakan satu je widget untuk related post.
- di sidebar ada share it , ia tidak perlu sebb di dalam entri dah ada ruangan share.

Terima kasih.

@HASRUL HASSAN
Asalam HH..alhamdulillah dah baca komentar yang amat berguna dari otai blog ..terima kasih inshaAllah akan perbaikinya ya...tak apa, betul tu true love tu memang nak buka tapi terlupa..tak ada manfaatnya..ok Link whitin tu akan kurangkan ya..

Pilihan kita adalah penentu tujuan hidup kita ..Pilihlah pilihan yang terbaik buat diri..Semoga kita beroleh ketenangan dan kebahagiaan..

Mudah2an kita buat yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga

@HASRUL HASSAN JM setuju dengan teguran Bro HH tapi JM dah takut nk tegur cikgu huhuh

Setuju...dalam kehidupan byk cabaran dan dugaan yg perlu di lalui jadi kita perlu bijak dalam mencorak kan nya.

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (433) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (368) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (294) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (203) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (179) Berita Keningau (173) Hadiah (150) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Sejarah (103) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (24) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Makanan (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger