Resipi : Pesona Apam Kelapa Muda

Resipi : Pesona Apam Kelapa Muda

Teringat nak buat masakan dari resipi ini..Masa cuti panjang 2014 boleh lah join sekali dengan Etuza menyediakan resipi ini untuk juadah....berjaya juga buat anda menjilat jari...

Tengok dulu gambar..lepas tu kalau berkenan bolehbuat petang hari..



* bentuk lipatan apam kelapa muda


* Ayam rendang Pesona Etuza


* Cara nak hidangkan 
tapi usah lupa minuman elcafe coffe
kegemaran Etuza brand E....
Selain tu boleh oder minuman lemon tea juga
nak sejuk ok nak suam kuku ok..
jemput minum ya...


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Resipi : Pesona  Apam Kelapa Muda
Bahan2nya adalah..1 cawan kelapa parut muda1 cawan air kelapa muda 2 cawan tepung gandum1 sudu teh serbuk penaik1 biji telur 1 sudu teh garam1 cawan air suam minyak ( disapu pada kuali)

Caranya pula..Gaul rata semua bahan, Bancuhkan sedikit cairPanaskan kuali sapu minyak sedikit Letakkan satu senduk adunan dan tunggu hingga kekuningan.Ingat masak dengan api sederhana.Balikkan adunan dan angkatLipat bentuk segitiga dan hidangkan bersama gulai ayam atau ayam rendang.Best!!! anak2 menjilat jari..


Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

13 ulasan

Mudahnya, insya allah kalau dapat cuti panjang boleh le cuba, sedap gayanya.. (Inilah gaya orang dahagakan cuti, urmmmm)

Menarik ni, Etuza. Saya tak pernah makan lagi. Tapi kena cari air kelapa & kelapa parut dulu.

resepinya nampak senang utk dibuat..insya ALLAH saya akan cuba..

Rasanya semua bahan dh ade kat rumah so petang leh la buat....;-)

Rasanya semua bahan dh ade kat rumah so petang leh la buat....;-)

Rasanya semua bahan dh ade kat rumah so petang leh la buat....;-)

Rupa nya ada macam lempeng...

lapar pulak tengok.. heee

tak pernah makan kuih ni..terliur pulak rasa..boleh try lah tapi perlu cari kelapa muda ..kelapa tua tak boleh?

tak pernah makan kuih ni..terliur pulak rasa..boleh try lah tapi perlu cari kelapa muda ..kelapa tua tak boleh?

tak pernah makan kuih ni..terliur pulak rasa..boleh try lah tapi perlu cari kelapa muda ..kelapa tua tak boleh?

Selalu jugak okje buat benda ni cikgu....tp guna santan kotak jer haha.... Untung yer isteri cikgu dpt suami pandai masak...

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (436) Ceritaku (421) Berita (381) Agama (371) Dunia Blog (327) Promosi. (301) Doa (296) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (213) Nasihat (205) Pendidikan (205) Kasih sayang (183) Rasa Bahagia (183) Berita Keningau (176) Hadiah (152) Pelancongan (132) Alam Semulajadi (121) Gambar (121) Sejarah (106) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (88) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (64) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Percutian (28) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Perkahwinan (21) Kucing (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger