Misi Ke Osaka Jepun siri 9

Misi Ke Osaka Jepun siri 9


Pertama Kali Merasa Nasi Sushi Dari Jepun

Inilah nasi makanan Sushi dar Jepun yang pertama Etuza jamah untuk mengalas perut pada  hari 40 minit selepas mendarat di Lapangan Terbang Kansai Jepun. Masa dalam bas persiaran milik Osakan Jepun itu tiba2 kami team seramai 45 orang dihulur bungkusan bentuk tringle ni.
Mula-mula tu pelik juga Etuza tengok. Semua tulisan haram Etuza tak faham. Kawan sebelah mulai membuka dengan tenang bungkusan yang rapi sangat tu. Hummm!!! nasi rupanya, dan inti manis dan ada perasa kicap sedikit ja rasa masin. Rupanya ini antara makanan di Jepun SUSHI..

 Bentuk Tringle yang cukup kreatif..
Nasi dalam bungkusan ini..humm!sedap.
Mulai membuka dengan cermat 
manalah tahu bersepah jatuh ..

 Nah ! korang tengok putih bersih
belum tau apa isi / inti..
Ha ni lah inti Sushi Jepun ini..
 Ha tu pekat sedap inti..
ada rasa mains ada rasa masin yang
hanya cukup di hujung lidah..
malangnya cuma 1 ja kena bagi..hehehe..

Ok selesai menikmati Sushi tu..
tanpa sedar dah sampai..
perut lapar so, tak sempat tengok
kiri kanan perjalanan..sesekali
Etuza jeling semuanya bangunan
merata tak ada ruang kosong
padar dengan bangunan kongkrit..
Hotel Universal Port tingkat 5
ha di sinilah tempat nak beradu..

Etuza klik Google dapat pula gambar ni..
kridet sekali dengan blog comel ini anda kena klik juga..

Klik INI untuk resepi cara membuat Sushi
Makanan Jepun

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

14 ulasan

dikala lapar,semuanya terasa sedap..:)

Pasti sedap sushi tu kan?

ada gak pengalaman mkn sushi ori di jepun .

Cikgu etuza, bukan niat nk tunjuk pandai tp nasi tiga segi yg d balut dgn seaweed tu namanya onigiri. JM pun mkn semasa ke jepun bln april hari tu kami mkn yg berintikan ikan ye mmg halal.

Sushi pulak adalah seperti dlm last picture tu ye :-)

Boleh google utk dpt picture yg lebih jelas. Onigiri atau nasi kepal :-)

@umi alya

Kak umi onigiri atau nasi kepal dan sushi tu mmg sedap. Beras dari jepun dan korea rasa lain dari beras biasa mmg sedap nk kata mcm nasi pulut pun tidak. Kak umi perlu korean restaurant klau nk rasa d shah alam atau kl or puchong pun ada :-)

@Jari Manis

Nnt JM belanja akak erk?

@umi alya

Kak Umi..in sha Allah ..boleh heee

@umi alya

In Sha Allah :-)

Tengok dalam gambar tu semuanya sedap2 belaka...dah makan nanti lagi lah sedap kot...hanya yang pernah merasa saja yang yahu...

nyaman eh sushi atu...hihi sekali sekala komen dalam bahsa brunei

nyaman eh sushi atu...hihi sekali sekala komen dalam bahsa brunei

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (434) Ceritaku (418) Berita (380) Agama (369) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (295) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (204) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (180) Berita Keningau (175) Hadiah (150) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (117) Sejarah (104) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Percutian (25) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger