Kuning Emas Di Raja

Kuning Emas Di Raja

Warna Kuning Emas Di Raja
Pilihan sebagai warna lambang di Raja Malaysia.
Memang cantik pesona serlahan kuning emas..
Nampak segar dan mempersonakan 
apabila sesekali warna kuning emas 
di Raja di persembahkan..
Apabila padanan kuning emas dan putih bersih
lagi menambahkan keserlahan pesonanya.
Ingat kuning emas itu memukau pandangan
Ingat kuning emas yang tercipta
pada gambar kelopak bunga ini adalah
yang dicipta oleh Ilahi untuk kita.
Cantik bak baldu..tiada tandingan nya.
Hebat sungguh pesona kuning bunga KEKWA 
(TQVM JM-Awwak rupanya seorang yang baik, alhamdulillah ada kawan 
blogger macam JM) ini..
Anda teruja sila tanam sendiri dan jagainya
kerana nikmat menghargai alam
sungguh luarbiasa. SUBAHANALLAH..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

13 ulasan

Bunga kekwa, cantiknya, kuning diraja gitu.. ( halaman rumah cikgu ke tu?)

bunga MELUR ke ni rasanya mcm bukan je...

@kak Umi ALya : JM mmg tah tahu itu bukan bunga melur sbb warna kuning dan bentuk bunga nye pun lain..siap goole lagi cari rupa bunga kekwa tau hihih..so Cikgu Etuza..sila betulkan ye bunga Melur kepada bunga kekwa nanti ada pulak reader yg confius

Ada jugak air bunga kekwa kan...?

@Jari Manis

Yalah Cikgu Etuza, kena betulkan entri ini, cikgu tulis bunga melur.. ingatkan JM tak kenal jenis2 bunga.. hi3

@Jari Manis
Asalam semua terima kasih ya..ya dah dibetulkan..terkeliru baru search kat pakcik google..betul kekwa. ada tu Etuza cedok gambar kekwa..

@umi alya
Terima kasih umi..hehehehe ni lah etuza tak tahu nama2 bunga ni..mujur ada yg betulkan

Woow cantiknyerr bunga kekwa ni..warna menyerlah gituu

off topic: Cikgu buka layout baru, ikut langkah yang sama, copy n paste kod no.2, save, insya allah..

Kalau still x berjaya..meh sini JM tolong hihihhi

nah sekali keiru nama bunga..yg MV tau bunga kertas,bunga matahari bunga raya bunga jepun

@Jari Manis

Yalah JM, masih boleh copy paste sewenang2nya, tolong bantu plssss...

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (434) Ceritaku (418) Berita (380) Agama (369) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (295) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (204) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (180) Berita Keningau (175) Hadiah (150) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (117) Sejarah (104) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Percutian (25) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger