Firman Dan Adel Dari Sabah Ke Final AF 2014

Firman Dan Adel Dari Sabah Ke Final AF 2014

Tuah ayam nampak di kaki, tuahnya manusia
tak siapa tahu. 
adel serap

Apabila diberi peluang keemasan kena tunjukkan betul-betul berjuang sehabis baik. Kita tahu genarsai muda suka melihat yang baru, maka buat lah sesuatu yang mampu mempertahankan diri dan maruah. Usah pula ada peluang tidak tunjukkan kesungguhan, usah pula sekadar memenuhi hasrat yang tak sampai piawaian juri dalam masayarakat. Kena buat betul-betul baru nampak best sesuatu persaingan.
Nampaknya Firman dan Adel dari Sabah berjaya masuk ke Final Akhir AF 2014. Syabas dan tahniah kepada mereka berdua. Kena bawa nama Sabah, Sabah boleh juga bah. Apapun kita tidak tahu tuah manusia ni, ini permainan manusia kadang memilih hati yang ikhlas dari suara emas suasa. Semoga berakhir dengan memberi kepuasan kepada yang mengundi. 

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

14 ulasan

semoga berjaya....semoga menjadi kebanggaan org2 sabah..

Firman or Adel JM tak ksiah siapa pun menang..yg penting dapat memuaskan hati peminat yg mengundi..good luck buat mereka. Org SAbah jugak x kurang juga talent nye..mmg yg berbakat juga

Yeayy...JM dh perasan..dah ada top commentar by month..so leh lah tukar dari Okt ke Nov kan...nak tahu juga siapa yang menjuarai Top Commentar on Nov ahahaah

Dua orang finalis AF ini bakal menjadi kebanggaan orang Sabah nanti...InsyaAllah..

tahniah semua....yup semoga berjaya

@Bunda a.k.a KN
Semoga macamn itu lah ya Bunda..apapun kita setakat mengikuti ja..kehidupan mereka itu rencana mereka harap berbaloi usaha mereka

@Jari Manis

Alaaaaaa JM ni, "sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula"

Siapa lagi jika bukan JM? xper dik, akak bagi laluan pada sahabat2 blogger lain pula, segan asyik dapat hadiah free jer...

Tahniah finalis AF.. anda adalah terbaik..

@kak Umi Alya...hhuhuh...jgn begitu..sedih JM tau..dh lama tak terjah blog akak..nk singgah jap arghh

JM..
Yang tu blog suam2 kuku, kadang2 aktif, kadang2 sunyi sepi..

Kita tak tgk astro la cikgu etuza..hehe astro dah lama buang..

Semoga berjaya buat semua peserta AF kali ni..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (434) Ceritaku (418) Berita (380) Agama (369) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (295) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (204) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (180) Berita Keningau (175) Hadiah (150) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (117) Sejarah (104) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Percutian (25) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger