Bab Penat Dalam Aktiviti Berblog

Bab Penat Dalam Aktiviti Berblog

Aktiviti Berblog Updated Blog 
Kena Tindakan Dari Kita.
Ada yang memenatkan ..mahu saja 
tinggalkan tapi tak ada gambar tak
seronok berblog..Blog ini umpama
Dairi Online.Bestkan..
Bagi Etuza ada berbagai sub aktiviti berblog atau updatedkan blog dengan entry-entry yang dirasakan sesuai untuk di kongsi oleh ramai orang.
Bila kita berblog, mesti terfikir hendak share kan gambar yang kita ada. 
Dan dalam sub aktiviti share gambar ini lah yang Etuza rasa penat sangat. Kamu tahu kenapa? ..
* Loading gambar lambat sekali dipengaruhi oleh line tak power.
* Manunggu loading gambar bertambah lama bila kita tambahkan gambar lagi hehehe...macam blog Etuza banyak gambar penat pun tinggi lah.
*Ha ini lah bab berblog yang mencabar bagi Etuza, blogger yang jauh dari Pedalaman Sabah.
Tapi pasti blogger yang lancar line ternet rasanya sekejap saja tu siapkan Entry bergambar anda. Bagi Etuza ini lah masaalah Etuza bila updatedkan blog. Blog tanpa gambar adalah blog yang suram tetapi segar dengan informasi yang menyentap jiwa kita informasi yang berunsur dakwah memberi kesedaran yang amat tinggi, sebab itu blog tanpa gambar juga segar dan masih kita katakan mantap pengisiannya. 
Rasanya pengalaman Etuza merasakan penat dalam terbitkan gambar mungkin anda juga dapat rasakannya. Jika tidak anda rasakan penat itu maka Etuza ucapkan tahnia ya, maknannya terbitkan gambar bukan masalah utama anda. Etuza pernah tunggu 11 keping gambar muat turun dan akhirnya Etuza tertidur menunggu ...Entry tak siap gambar ke mana ...
Selamat berblog, berblog lah dengan ikhlas ya. 
Akif & JM ( Hadiah dah sampai ke?)
MV ( Baru hari ini pos lajukan ya..stok Cochlate Malt sebagai hadiah kena beli orang, Etuza kena beli baru --ok dah ada hari ini poslajukna ya MV. Harap maklum

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

19 ulasan

Kalau di rumah, saya guna wi fi broadband TM, CELCOM mmg ciput, lgsung tak leh guna. Nak upload gambar memang lancar.

Kalu diluar barulah guna CELCOM.

cikgu pakai streamyx atau broadband...??

kalau line internet slow mmg menyakitkan hati..JM pernah rasaia apa yg cikgu rasai sekarang..bka saha ja nk update blog kekadang nk blog walking pun berjam2...dek kerana x puas hati terus tukar kepada LINE UNIFI..jadi sekrang mmg dapat ber blog dgn puas.

Bagi ke cikgu maybe kerana berada di akwasan pedalaman..so perlu cari alternatif lain atau dptkan nasihat dari pihat telekomunikasi..which broadband or line internet yg sesuai di kawasan cikgu tu

Jikam asalah ini berpanjang minat utk berblog akan hilang

berkenaan dgn hadiah tu..Ya Allah...cikgu ni..pos lagi ke hadiah tu...x perlu lah susah-suah cikgu..JM datang baca dan komen kat blog ni iklhas dan tujuan nk sokong blog cikgu ni..x mengharapkan apa2 balasan..so harap2 lepas ni cikgu tak perlu lah nk appreciate sgt JM ye hihih..

apa2 pun ucapan terima kasih byk2 di atas kesudian tu..org dh bagi JM terima dgn hati terbuka. HAdiah tu vbelu sampai..dah sampai nanti JM maklum yek

@❤Kamsiah❤
Asalam Madam Kamsiah pakai brodband, nak murah ha ni la jadinya..ada masa laju tapi beberapa minit ja kemudian low selepas entry siap ..nak buat entry bergambar mak oooo....slow berjam2 mujur Etuza ni sabar..sebab seronok berblog. Bila low dapat lah bantu isteri sapu rumah, bantu siram bungan dia bantu, apa2 yang sesuai kerja untuk suami ..hahaha
sempat ..lepas tu jengok baru ada dua tiga gambar..tu yg kadang tak dapat BW , mau klik blog lain lagi slow

@umi alya
Etuza pakai brodband celcome..anak etuza cakap tukar ke makxis ...sama harga lagi laju..adakah itu betul..

@Jari Manis
Etuza guna brodband..hehehe celcome.ni lah rezeki saya..tak larat bayar mahal2.Yg JM pakai tu laju ke...bagi info ya..

@Jari Manis
Etuza guna brodband..hehehe celcome.ni lah rezeki saya..tak larat bayar mahal2.Yg JM pakai tu laju ke...bagi info ya..

@Jari Manis
Syukran alhamdulillah..tak apa JM ..usah pertikaikan keikhlasan kami ya, isteri saya dan anak2 nampak hadiah tu..tak apa, ikhlas ..cuba selami ya JM. Kadang2 nak realisasikan satu ayat iaitu " hidup ini kena memberi "
Offf!!! minta usah fikir lain macam kami harap balasan..x ada tu JM ..
Faham ka bahasa sabahan ni..

cikgu Etuza..dulu JM guna MAXIS dan DIGI broadband..ishh...geram sgt sebab semput..pastu sejak tukar kepada UNIFI ni LAJU berdesup...mmg puas hati arghh..nanti JM kongsi dalam email ya..

Samalah macam bunda cikgu...pakai bband (CELCOM) jak...setiap awal bulan selepas bayar (bunda pakai bband line) internet laju berdezup!..tapi tak sampai 2 minggu jak...dah SLOW balik...

Macam tulah masaalah bunda berblog, untuk update entri hanya bila time internet bband laju..bw dan komen pakai mobile wifi...

Bunda ni jenis tak suka paksa diri untuk update semasa internet SLOW...penat!...baik bunda tumpu kerja lain atau bw jak...

ASSALAM...BERBLOG KDG2 MEMENINGKAN JUGA DGN LINE YG TENAT...

ASSALAM...BERBLOG KDG2 MEMENINGKAN JUGA DGN LINE YG TENAT...

@Etuza Etuza

Sebenarnya ia bergantung kepada lokasi juga.. Itu yang saya pakai 2 jenis broadband..

@umi alya

Oh ya internet Celcom tu pula asyik kena tambah limit manjang, bermakna bil bulananpun bertambah juga.

@umi Alya

betul tu Ummi...macam bband celcom bunda ni..pakai tak tara mana..tapi penambahannya yang lebih...pening...

Mv dulu masa mula2 berblog begitulah...tunggu upload gambar...skg..upload pegi Fb then copy pergi blog..senang lagi..hoho

etuza..takpa bah....kalau sdh smpi nnt sya maklumkan

ok etuza..baru cal di kaunter depan...barang tue dah sampai

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (436) Ceritaku (421) Berita (381) Agama (371) Dunia Blog (327) Promosi. (301) Doa (296) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (213) Nasihat (205) Pendidikan (205) Kasih sayang (183) Rasa Bahagia (183) Berita Keningau (176) Hadiah (152) Pelancongan (132) Alam Semulajadi (121) Gambar (121) Sejarah (106) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (88) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (64) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Percutian (28) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Perkahwinan (21) Kucing (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger