Hadiah Istemewa Menanti Blogger Yang Berani

Hadiah Istemewa Menanti Blogger Yang Berani

Minta maaf, mohon ampun tulus ikhlas Etuza memohon maaf. 
Setiap kali Etuza blogwalking ternyata blog Etuza sepertinya kini banyak warna-warni, mesti ada yang geli dan meluat tengok kan. Mesti ada yang klik blog Etuza loading slow, berat dan paparan seolah bergegar gitulah.

Oleh yang demikian Etuza mengambil kesempatan hendak memohon maaf atas keadaan blog Etuza tamplet tiga kolum Etuza olah dan grafikkan sebebini paparannya.Etuza ada mengikuti dan membaca info untuk 1. Ringan kan blog ( kurangkan widget) 2. Blog kemas pilih 2 kolum ( skrol sebelah kiri atau kanan) 3. Usah letak banner bagainya ( nanti berat blog, menyusahkan blogger lain) 4. Ambil item2 penting saja seperti bloglist sekurang-kurangnya. 5. Pilih tamplet yang mesra maya seo laju. Dan sebagainya. 

Ini lah masalah Etuza, dah tahu semua itu tetapi masih suka 3 kolum, masih suka banner dan widget semua suka, bila nampak sesuai ja layout banyak lah Etuza tambah gincukan blog, hahaha kini kelihatan terlebih gincu mengalahkan blog kaum hawa. So soory betul-betul Etuza masih kurang arif menghayati kod-kod untuk kemaskan blog. Rasanya nak upah seseorang untuk kemaskan blog Etuza. Ada dah jumpa tapi belum Etuza beritahu dia. Pastilah berbayarkan. Kalau sudi nak tanya lah yang paling cun kemaskan blog tu, sila angkat tangan ya!
Boleh bah kita atur upahnya jangan lebih lebih dah lah. Ok ja..Etuza bayarkan hehehe..Sure...

Penat dah repering blog ni, matapun dah berair2 tengok kod yang kecil molek tu, hummmm! klik satu hilang habislah Etuza. So mohon lah bantuan kepada yang sudi di luar sana. Ada tu yang teror kemaskan blog, ramai tu. 

Jika berminat bantu kemaskan blog Etuza
1. Sila info pada ruang komen/ ulasan
2. Beritahu berapa upahnya
3. Beri url blog 
4. Follower Etuza punya blog 
5. Jadi sahabat/ jiran alam maya Etuza
6. Beritahu suka tak hadiah special dari
Etuza. Cepat2 lapor diri.

Harap Maklum/ Ikhlas Dari Etuza

Selamat menyahut cabaran dari Etuza.



Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

15 ulasan

Semoga jumpe! :)

loading bergantung pada kelajuan internet jugak..yg komplen lambat nak loading maybe line internet slow..

Bagi saya blog ini tidak ada masalah & berat, tiada gegar2 (sbb saya jumpa 2-3 blog bergegar hingga terpaksa 'x' sebab mata silau..)

Ia melambangkan identiti seseorang, contohnya Cikgu seorang yang periang, betul tak?

Pssttt: "Saya nggak bisa sahut cabaran, maklumlah ilmu seciput cuma, cukuplah sekadar menulis di laman kecil sana."

selamat pagi
singgah sekejap x sempat nak komen banyak2
bz day

Hai cikgu blog!!! Sy follower cikgu.. ada cadangan, apa kata cikgu survey blog designer. Blog sy baru beberapa bulan..tapi sy guna khidmat blog deigner. Kosnya tak sampai rm80 pun bergantung dgn kehendak kita. Anyway..all the best ya cikgu blog!

http://sabdapelangi.blogspot.com/

Assalamualaikum cikgu...Diana pun guna khidmat degsin blogger...hehe

ntahlah cikgu MV rasa ok jak ....

Biasa jer takde la lambat...blog lya pon designer yg buat..hehehe..bab main ngan coding ni kita fail huhuhuhuhu

ayu pon tak pandai nk dsgn2 blog nie..
buat ala kadar je pom

jm nk bantu tp blog sendiri pun perlu make up lg masih byk kurang so semoga ada yg boleh membantu d luar sana ye

saya rasa ramai rakan blogger yang mahir cantikkan blog.

Semoga blog etuza berwajah baru.

Etuza jangan lupa guna page break dan read more untuk ringankan sikit blog...

Moga ada yang dapat membantu Etuza... Zumal sendiri pun guna khidmat orang walaupun blog ringkas jer..

Assalammualaikum..etuza,

Susah gak coding html.. mselim3 guna template dah 'ready made' ..

mselim3

good luck... just letak yang mna pentg ja... yang kurang sesuai tu jgn letak.. ^^

Cikgu Etuza. Saya terus terang saja. Saya bukan seorang yang mahir dalam edit blog. Perkongsian entry Cikgu etuza di google+ saya untuk menyebarkan pada rakan blogger lain yang memang mahir dan hasilnya sgt baik. Simple tetapi cantik...
Blog saya sendiri pun masih dalam keadaan teruk :(

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (433) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (368) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (294) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (203) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (179) Berita Keningau (173) Hadiah (150) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Sejarah (103) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (24) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Makanan (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger