Kenapa Followers Statik Ni!

Kenapa Followers Statik Ni!

Nampaknya  Followers Blog Etuza Tidak Bertambah!

Sedih juga melihat follower masih 3 angka dan kepala satu.

Satu ratus lima pulu tiga.

Rasanya sudah ribu lebih angka ni Etuza Follow blog

ke blog. Blogwalking dengan jujur ikhlas Follow

Tapi nampaknya ini lah nasib Blog Etuza.

Bila nampak begini Etuza terpanggil rindu 

pada blog pertama Etuza.

Apakan daya ...

Sudila follow Blog Etuza ini..

Meskipun tiada istemewa..

Terima kasih.



Ahli (153Lagi �
nn








mmm

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

17 ulasan

IM tak kisah sangat pada follower yang statik. bagi IM kalau banyak follower pun takat 'musafir lalu' tak berbaloi juga.

Bagi IM blog adalah tempat IM mencatat sejarah hidup IM. Kalau ada orang nak follow dan baca.. satu anugerah.

sebab itu kalau boleh, semua follower IM, IM akan letak link depa kat sisi blog IM supaya bila senang IM akan baca dan komen blog mereka...

macam blog PnM juga...

Etuza sangat setuju dengan IM, tujuan sebenar bukan follower tetapi apakah pengisian utama blog kita, ada unsur motivasi dan memberi impak besar kepada individu..Etuza saja nak bodek2 kawan2 agar follow..suka ja tengok tu banyak2..
Follower tu ada aura jg

Cikgu kena berbangga walaupun follower sikit tapi ramai yang tinggalkan komen, itu lagi baik..

Etuza,
memang betul tu. bila tengok follower banyak, ada semangat sikit.

nak follower banyak kena ikut stail blogger benshaari agaknya. selalu buat peraduan...

salam etuza..
sori bru sempat singgah sini..
kdg2 nmpk entri sy selalu update..sebab semua sy dh scheduled.. time sy bw biasa seminggu sekali atau..sy terus pulun..

satu lg..sebelum ni mmg sy cuba ke link etuza..tp xdpt.. sbb bila view profile xde link etuza.. bila sy tgk list lama.. dekat blog sebulan x b'update.. rupanya ni blog bru dh ye.. better etuza, letak link kat profile.. bru senang blogger nk bw n review smula.. maybe sbb tu kot x dpt jejaki etuza

arini jumpa jugak.. bila saya cuba google etuza pesona..

Kadang2 bile orang follow je, dah buat kita lebih semangat nak berblogging. Tapi ana bukan kejar followers, bg ana sape punye story best. Ana follow. Kalau tak berapa, ana just tinggalkan komen satu dua gitu je la. :D

cikgu Etuza jgn sedih jika follower tak ramai..tak semestinya follower itu yg baca blog kita pun..kekadang merek x jadi follower tetapi dorang drop komen. Ramai follower bukan kayu ukur blog kita tu di sukai ramai...biar sedikit follower tetapi pageview berganda itu yg buat kita puas hati. Kepada yg sudi follow tanpa paksaan terima kasih sangat2

Jika follow blog lain dgn ikhlas hati kita tidak perlu mengharapkan mereka follow kita semula....seperti juga jika kita komen di blog org lain jgn mengharapkan kunjungan kita di balas..

Bagi JM x perlu ramai follower jika yg follow tak pernah pun baca blog kita..huhuhuh

ini hanya pendapat JM....jgn terasa hati pulak ye..hihihi..opss panjang pulak komen nya

psst : Bak kta Cikgu juga..jika makin bertambah follower membuatkan kita lebih semangat utk menulis ye..sabar je Cikgu..lelama nanti bertambah lah tu

Assalam Etuza,
Takpe mungkin ambil masa untuk tambah follower. CP suka cara Etuza yang rajin BW dan tinggalkan komen.

Lama2 nti insyaAllah follower akan bertambah.. janji pengisian di dalam blog, penuh dgn manfaat.. :)

Jgn putus asa cikgu, teruskan menulis :) jgn jd mcm sy blog dah bersawang dek kerana tuannya dah lama xjenguk n update apa2 cerita

JUmlah follower banyak pun klo yg datang sekadar 3 4 kerat rasanya lebih baik..sikit cikgu

Sabar jer Cik gu ...InsyaAllah akan bertambaqh lah tu...rajin2 lagi blogwalking yer..

Biasalah tu bila blogger hanya follow blog terpilih sahaja..:)

Jangan sedih-sedih k...In Shaa Allah nanti ramailah tu..Etuza pun rajin BW dan tinggalkan komen kat ther blogs..nanati followers datang dengan sendiri k..

kita tak boleh memaksa mereka yg singgah membaca utk follow blog kita..biarkan ja cikgu...ada rezeki..insya Allah akan bertambah

follower adalah subjektif. yang penting setiap entri ada pengisian dan itu memikat hati pembaca untuk memfollow anda. Apapun, teruskan blogwalking dan jangan sesekali mengharapkan balasan.. sekarang mungkin tiada, tapi esok lusa kesannya akan mulai terasa.. all the best.. :)

Sayapun statik, tak naik2, maklumlah tak seperti dulu, jarang2 'bw'

sekarangnya melekat pada 2-3 blog jer termasuk blog ini..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (432) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (366) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (293) Info Lelaki (265) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (211) Nasihat (205) Pendidikan (201) Rasa Bahagia (182) Kasih sayang (178) Berita Keningau (169) Hadiah (149) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Ekonomi (102) Segmen (101) Sejarah (101) Keluarga (83) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (22) Haiwan (21) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Hari Jumaat (6) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Takziah (2) Hari Raya (1) Makanan (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger