Flight Dari Kota Kinabalu Sabah Ke Kota Baharu Kelantan

Flight Dari Kota Kinabalu Sabah Ke Kota Baharu Kelantan

 Kalau dapat hendak bersama sentiasa
bersama anak-anak tersayang, ingin melihat
mereka selalu.
Tapi hari ini hakikat kena terima tiket telah di beli sedaria awal, bahawa akan tiba masa lagi berpisah seketika atas tuntutan hendak menimba ilmu. 
Sekitar jam 10.05 minit pagi hari ini putera sulung Etuza akan flight dari Kota Kinabalu ke Kota Baharu, Kelantan. Untuk penerusan tahun ke 2 dalam bidang yang diceburi. Paking semua keperluan sudah ...alamak ada satu tertinggal, ini lah Etuza lupa lagi. "Pencuci muka" yang Etuza beli, brand mahal untuk anak bujang Etuza ..haduiyai lupa lah bagi dia. Bag besar..boleh lupa benda kecil tu. Hissss!!!..bukan rezeki dia lah.


Ha ini lah dia putera sulung Etuza..
" Ya Allah selamatkan semua penumpang 
dan anak-anak kapal Air Asia yang flight
dari Kota Kinabalu ke Kota Baharu hari ini" 
Amin..

List Anugerah Terbaik Ayah Untuk Anak
********************************************
Jam tangan 
Baju dua helai baru
Stokin baru dua pasang..
Satu seluar jeans baru..
Dan satu bag pakaian baru..
Anakku bersyukurlah apa yang ada ya..
Pencuci muka jenama mahal ( lupa lah bagi ngeee!!!)
******************************************

"Wahai anak-anakku...laluilah alam remajamu
dengan penuh rasa bahagia, gembira dan 
ceria bersama teman-teman mu, tetapi dalam
masa yang sama usah lupa dalam meniti
remaja mu akan ada cabaran pahit dan manis..
Hanya satu membawa remajamu dalam iman
dan taqwa serta membawamu bersabar,
iaitu redha dan yakin bahawa Allah itu
sedang melihatmu..merahmatimu 
walau kemana pun kelanamu dalam
keadaan sentiasa ingat Allah yang maha esa"
Wallahualam..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

15 ulasan

semmgnya benda kecil mmg selalu lupa

boleh diposkan cikgu..:)

ya itulah kesal pun ada...nak post laju boleh ..tapi tak apalah bagi dia usaha sendiri cari keperluan..TQ sokong blog Etuza ya MV

hehe..memang kadang2 tu barang kecik terlepas pandang..bila dah gerak jauh, baru teringat.

sbb kecil tu la yg x perasan . x pe blh courier jer ...

cikgu buat POS LAJU je lah pencuci muka yg mahal tu..aduhai..hensem tul anak cikgu Etuza ni kalau JM muda lagi boleh ngorat ahahaha

Saya tengok daa entri ini semalam tapi tak sempat baca..

Jangan risau barang2 tertinggal, kat sana macam2 ada..

cuma nak biasakan diri dengan menu2 kat sana, mungkin ambil masa sikit..

kalau sayapun kecewa sangat jika hajat tidak kesampaian.

All the best utk ank cikgu etuza..dah besar pjg dah ank bujang cikgu yaaa

Wahh ke Kot Bharu laa dia ..

Hensem Putera Cik Gu... like father like son..

Rasanya saya tak pernah jumpa nama anak lelaki sulung, selalunya Cikgu panggil Putera Sulung jaa, mungkinkah saya terlepas pandang? xper.. pelan2, lambat lagi tempohnya kan?

lagipun mood saya masih di tahap minimum, belum hilang penat lagi disusuli dek line terlalu teruk, haissssssssss TM2, CELCOMpn sama, urmmmmmm..

@umi alya

selamat mencari dan menjawab...JM sokong dari jauh...caiyok!!!

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (446) Ceritaku (431) Agama (384) Berita (384) Dunia Blog (339) Doa (313) Promosi. (313) Info Lelaki (272) Tips Blog (271) Pengalaman (240) Anak (226) Pendidikan (215) Nasihat (210) Kasih sayang (190) Rasa Bahagia (186) Berita Keningau (180) Hadiah (156) Pelancongan (140) Alam Semulajadi (125) Gambar (122) Sejarah (109) Ekonomi (108) Segmen (106) Keluarga (96) Blog (77) Tentang lelaki (74) kesihatan (71) Isu Semasa (58) Cinta (56) Rumah tangga (53) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (38) Motivasi (37) Budaya (34) Nilai Moral (34) Award (31) Percutian (31) Herba (29) Sahabat Blog (29) Sajak (28) Harijadi (26) Masyarakat (26) Haiwan (24) Promosi Nuffnang (23) Perkahwinan (22) Kucing (21) Artis (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Sukan (18) Sekolah (14) Iklan (10) Petua (10) Kalender (9) Majlis Kahwin (9) Bulat (8) Lanskap (8) Lirik Lagu (8) Hari Jumaat (7) Kuiz (6) Makanan (6) Politik (6) Elken (5) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Grafik (4) Anak Buah (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) BRIM (1) Cuaca (1) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger