Blogger Mesti Blogwalking Terima Kasih Mia Liana

Blogger Mesti Blogwalking Terima Kasih Mia Liana

Alhamdulillah URL blog Pesona & Mustika kali ini
tersenarai dalam bloglist Nak URL Blog #9
di blog terkenal Blogger Malaysia Mia Liana.
Mia sila klik untuk Aktiviti Blogwalking bagi URL yang 
terpilih...
Atau anda juga boleh klik terus banner cantik ini.

Aktiviti Etuza malam ini ialah membuat satu perjalanan yang agak jauh kerana ada 86 URL blog yang telah berjaya memasuki laman maya milik blogger wanita terkenal Mia Liana. Seperti Mia, aktiviti bologwalking dari blog ke blog merupakan aktiviti yang sihat untuk minda seorang blogger. Pada Etuza di bawah ini Etuza senaraikan beberapa di minda Etuza apakah sebenarnya kebaikan bila kita ikut atau tiru blogger terkenal ini.Walaupun sebenarnya ada blogger lain yang terkenal tanpa membuat apa-apa aktiviti, hanya membiarkan blog mereka terpapar tetapi cukup terkenal. Etuza anggap itu rezeki blogger tersebut di Malaysia ini.

Sebagai blogger biasa yang kerdil rasanya aktiviti blogwalking ini perlu dilakukan seperti Etuza dalam merai pengunjung blog Etuza ini, dengan niat blogwalking yang sihat ini blog Etuza tidaklah terdampar sepi di udara maya. Ok apa kebaikan jika kita buat blogwalking!..

Antaranya:-
* Dapat menghargai blog yang mempermosikan blog / url blog kita
* Ada perasaan bahagia dan sangat bersyukur apabila blog/url kita
dikunjungi oleh blogger-blogger baru.
*Dapat follow banyak blog yang segar dan comel/ lawa/macho..
* Dapat mengenali kelainan blog orang lain..
apa penulisan dan kita dapat menfaat ilmu blogger itu.
*Dapat motivasi apabila melihat kesungguhan para blogger
mempersembahkan blog mereka hingga terkenal
*Dapat menjadi bloglist dalam blog mereka.
*Sebagai blogger biasa kita tidak akan kekeringan idea
apabila kita amalkan blogwalking.
* Yang terpenting sekali kita dapat jalinan ukuhuwah sesama 
blogger di Malaysia serta ukuhuwa fillah sesama Islam.

Terbaik kan blogwalking...
Salam sayang dari Etuza..

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

21 ulasan

JM blog walking kat sini eheheeh

wah bestnya... tahniah :)

modem Saya Rosak..seksa bw guna tab

terbaik ..thanks bro etuza..

blogwalking..tapi line slow so tired hehehe...

Salam,
Benar BW dapat menjalinkan ukhwah sesama blogger. :)

tahniah cikgu..

rajinnya bw, saya tak seaktif dulu, mungkin dek 'kebizian'... sikit2 sudaa..

Terima kasih ..kita dituntut untuk saling menegur. Etuza yakin ada unsur hikmah semua pertemuan maya ini. jalin kan yang baik2 elakkan kata yg menyinggung emosi sesama...insha Allah

bukan mudah nak buat BW..kena harungi cabaran line yang teruk..umpama meredah badai di lautan..hehehe..betul slow..lah ternet etuza ...tak apa nak juga siapkan BW ..past!!!

Terima kasih. :)
Sama sama erat kan silaturrahim tanpa prejudis dan diskriminasi..
Tq bro..

Hehehe Lya singgah sini ..Btol tu Cikgu Etuza bukan senang nak BW sebab terlalu ramai ..Line pulak ala2 semput huhuhu..Tapi teruskan BW ya ..

BW dapat tambah lagi kenalan di kalangan blogger

tengah marathon jugak ni blogwalking satu2. suka join segmen kak mia. dapat kenal banyak blog2 baru.

Zaki blogwalking disini!

Hai!Singgah sini balas kunjungan. :)

Dua tiga harini line tengah laju...rajin lah bunda update entri dan BW...

Dah lama tak buat ativiti blogwalking.. terima kasih sudi jengah ke blog saya.. =)

Ana pulak suka bw sebab nak tahu kabar and life orang lain. Hahaha. Tu je.

nak blogwalking tapi ketiadaaan masa T.T

Tahniah. Mcm saya ni klo ada kelapangan baru BW.

Hari ini line ok, jadi bolehlah bw dengan aman..

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (433) Ceritaku (417) Berita (380) Agama (368) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (294) Info Lelaki (266) Tips Blog (265) Pengalaman (234) Anak (212) Nasihat (205) Pendidikan (203) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (179) Berita Keningau (173) Hadiah (150) Pelancongan (129) Gambar (120) Alam Semulajadi (116) Sejarah (103) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (85) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (62) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (42) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (35) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Harijadi (25) Percutian (25) Masyarakat (24) Haiwan (22) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Kucing (19) Perkahwinan (19) Tips (19) Seni (18) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lanskap (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Grafik (3) Jantung (3) Pertunangan (3) Anak Buah (2) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Makanan (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger