Kuih Cempedak Segera Mama

Kuih Cempedak Segera Mama

Nampak kuning emas tu cempedak free ja depan rumah. Berbuah lebat masak serentak hadui nak habiskan makan pun susah. Sebab itu mama selalu masak cara dia masak cara mudah dan cepat, tu yang title entry Kuih Cempedak Segera Mama, hehe direct terus memang mama masak simple sangat.
ini wajah sebelum di gaul dengan tepung

ha ini sudah siap
hidang dan makan dengan
secawan kopi.
Sedap tau!!
tak berapa rangup tapi lembut
tak sakit gigi nak makan.


Ada lebih tu try jual..
ada lah beberapa ringggit
semuanya rezeki dari Allah
alhamdulillah, kemarin 
habis juga..Syukran.


Bahannya
*Buah cempedak masak
*Tepung gandum secukupnya
*Air sedikit 
* Secubit garam
(gula tak payah ya)
*Minyak untuk menggoreng
*Secubit serbuk kunyit 

cara 
* Gaulkan semua secara 
satu persatu.
*Cairan tepung sesuai
boleh masukkan cempedak
*Gorengkan

Siap hidangkan.
Hummm!! Mudahkan

Hakcipta@Etuza

Share this:

Enter your email address to get update from Etuza.

10 ulasan

Sedapnya...rezeki dapat cempedak free

Sedapnya cempedak goreng. Sekarang pulak musim buah cempedak memang selalu la CP goreng kat rumah

ya..musim di Keningau Sabah jg sama musim buah ..inshaAllah rambutan pun sedang nak masak atas pokok..ada entry nanti..hehehe

musim cempedak skg ni kan...MV mmg suka buat cucur cempedak ni

cempedakk.... sedapnya....

Sedapnya cempedak....Diana suka makan cempedak...hehe

Cempedak memang sedap . Tetapi buah ini 'angin' tak boleh makan banyak.

JM pun suka mkn cucur cempedak ni..bau nye pun dah menyelerakan

Musim cempedak ke sekarang ni? tiba2 teringin

JM klau bau cempedak pun dh gugat iman

Asalamualaikum warahmatulahi wabarakatu.Zahirkan Kata Hati Anda. Kita Satu Blogger Malaysia. Saling Berinteraksi Mengambil Ilmu Dan Memanafaatkannya. Pasti Ada Hikmah Dalam Jalinan Ukuhuwa Ini.

Google+ Followers

Label

Ucapan (435) Ceritaku (420) Berita (380) Agama (370) Dunia Blog (326) Promosi. (300) Doa (296) Info Lelaki (267) Tips Blog (265) Pengalaman (235) Anak (213) Nasihat (205) Pendidikan (205) Rasa Bahagia (183) Kasih sayang (182) Berita Keningau (176) Hadiah (151) Pelancongan (130) Gambar (120) Alam Semulajadi (119) Sejarah (105) Ekonomi (102) Segmen (101) Keluarga (87) Tentang lelaki (72) kesihatan (70) Blog (63) Isu Semasa (57) Cinta (55) Rumah tangga (52) Tumbuhan (51) Bunga (43) Resipi (41) Cari Makan (37) Motivasi (36) Nilai Moral (34) Budaya (31) Award (30) Herba (29) Sajak (28) Sahabat Blog (27) Percutian (26) Harijadi (25) Masyarakat (25) Haiwan (22) Kucing (20) Perkahwinan (20) Promosi Nuffnang (20) Rasullah SAW (20) Seni (19) Tips (19) Artis (17) Sukan (17) Sekolah (11) Petua (10) Iklan (9) Kalender (9) Bulat (8) Lanskap (8) Majlis Kahwin (8) Hari Jumaat (7) Lirik Lagu (7) Kuiz (6) Politik (6) Ikan (5) Pantun Melayu (5) Elken (4) Anak Buah (3) Grafik (3) Jantung (3) Makanan (3) Pertunangan (3) Banjir (2) Buah (2) Hari Raya (2) Takziah (2) Restoran (1) a (1)
Copyright © 2015. ETUZA - All Rights Reserved
Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger